magyarul lennt. An excerpt from the recordings made in Tardona in 2006. Eszter shows us her traditional (she uses no chemicals whatsoever!) vegetable garden. She replants the seeds from many of the plants. In other words, she doesn't even buy the seeds from a shop. Eszter flavours her squash purée with basil (Ocimum basilicum L.), and perhaps a little summer savory (Satureja hortensis L.). She uses the dill (Anethum graveolens L.) for pickling gherkins or making potato "lángos" with a tasty topping of dill and curd cheese. The "lángos" is not the greasy disc of fried dough sold these days at Hungarian spas and other tourist attractions, but the traditional type that is baked in a clay oven, and is more akin to pizza bread. See video 482. --------------------------------------- részlet a 2006-os tardonai gyűjtésből: Eszti néni hagyományos (vegyszert egyáltalán nem használ!!!) falusi zöldséges kertjét mutatja be. Jópár növényből magot fog, azaz a magot sem boltban veszi. A tökfőzeléket Eszti néni bazsalikommal (Ocimum basilicum L.) esetleg „boss"fűvel, (borsfű, borsikafű, csombor Satureja hortensis L.) fűszerezi. A kaprot ( Anethum graveolens L.) uborkához, ill. krumplis lángos sütéséhez „kapros-túrós-krumplis" lángoshoz. A lángos nem a strandon megszokott lobogó zsírban sütött lángos, hanem régebben kemencében, újabban sütőben sütött lángos, vö: 482-es videó.
Saturday, July 14, 2012
675 Tardona In Eszter's garden. Eszti néni kertje.
675 Tardona In Eszter's garden. Eszti néni kertje. Video Clips. Duration : 0.93 Mins.
magyarul lennt. An excerpt from the recordings made in Tardona in 2006. Eszter shows us her traditional (she uses no chemicals whatsoever!) vegetable garden. She replants the seeds from many of the plants. In other words, she doesn't even buy the seeds from a shop. Eszter flavours her squash purée with basil (Ocimum basilicum L.), and perhaps a little summer savory (Satureja hortensis L.). She uses the dill (Anethum graveolens L.) for pickling gherkins or making potato "lángos" with a tasty topping of dill and curd cheese. The "lángos" is not the greasy disc of fried dough sold these days at Hungarian spas and other tourist attractions, but the traditional type that is baked in a clay oven, and is more akin to pizza bread. See video 482. --------------------------------------- részlet a 2006-os tardonai gyűjtésből: Eszti néni hagyományos (vegyszert egyáltalán nem használ!!!) falusi zöldséges kertjét mutatja be. Jópár növényből magot fog, azaz a magot sem boltban veszi. A tökfőzeléket Eszti néni bazsalikommal (Ocimum basilicum L.) esetleg „boss"fűvel, (borsfű, borsikafű, csombor Satureja hortensis L.) fűszerezi. A kaprot ( Anethum graveolens L.) uborkához, ill. krumplis lángos sütéséhez „kapros-túrós-krumplis" lángoshoz. A lángos nem a strandon megszokott lobogó zsírban sütött lángos, hanem régebben kemencében, újabban sütőben sütött lángos, vö: 482-es videó.
magyarul lennt. An excerpt from the recordings made in Tardona in 2006. Eszter shows us her traditional (she uses no chemicals whatsoever!) vegetable garden. She replants the seeds from many of the plants. In other words, she doesn't even buy the seeds from a shop. Eszter flavours her squash purée with basil (Ocimum basilicum L.), and perhaps a little summer savory (Satureja hortensis L.). She uses the dill (Anethum graveolens L.) for pickling gherkins or making potato "lángos" with a tasty topping of dill and curd cheese. The "lángos" is not the greasy disc of fried dough sold these days at Hungarian spas and other tourist attractions, but the traditional type that is baked in a clay oven, and is more akin to pizza bread. See video 482. --------------------------------------- részlet a 2006-os tardonai gyűjtésből: Eszti néni hagyományos (vegyszert egyáltalán nem használ!!!) falusi zöldséges kertjét mutatja be. Jópár növényből magot fog, azaz a magot sem boltban veszi. A tökfőzeléket Eszti néni bazsalikommal (Ocimum basilicum L.) esetleg „boss"fűvel, (borsfű, borsikafű, csombor Satureja hortensis L.) fűszerezi. A kaprot ( Anethum graveolens L.) uborkához, ill. krumplis lángos sütéséhez „kapros-túrós-krumplis" lángoshoz. A lángos nem a strandon megszokott lobogó zsírban sütött lángos, hanem régebben kemencében, újabban sütőben sütött lángos, vö: 482-es videó.